Jullie partner voor NIS2 – Begeleiding van A tot Z
Van risicoanalyse tot volledige implementatie: wij zorgen dat u klaar bent voor de NIS2-richtlijn of Wij helpen organisaties snel en effectief te voldoen aan de NIS2-richtlijn – met volledige begeleiding en expertise.
Waarom is de NIS2/ Cyberbeveiligingswet belangrijk?
De Network and Information Security directive, of NIS2-richtlijn is een richtlijn die is vastgesteld door de Europese Unie (EU) om de cyberbeveiliging en weerbaarheid van essentiële diensten in EU-lidstaten te verbeteren. De NIS2-richtlijn wordt vertaald naar de Nederlandse wetgeving, genaamd de Cyberbeveiligingswet. Het doel? Het verhogen van de weerbaarheid tegen cyberdreigingen en het waarborgen van de continuïteit van essentiële diensten.

Wat betekent dit voor jullie organisatie?
Vanaf Q3 2025 moeten Nederlandse bedrijven die onder de NIS2-richtlijn vallen voldoen aan strenge eisen voor digitale beveiliging en risicomanagement. Dit betekent onder andere:
Zorgplicht:
Je dient als organisatie zelf een risicoanalyse uit te voeren. En daarbij dien je passende en evenredige maatregelen te nemen om jouw ICT-omgeving (systemen) te beveiligen.
Meldplicht:
Slachtoffer van een cyberincident? Dan moet je dit binnen 24 uur melden bij de toezichthouder en het Computer Security Incident Response Team (CSIRT).
Registratieplicht:
Val je onder de cyberbeveiligingswet? Dan dien je jouw organisatie te registreren bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Zo is er op Europees niveau inzicht in de hoeveelheid organisaties die vallen onder de NIS2.
Toezicht:
Organisaties die onder deze cyberbeveiligingswet vallen staan onder toezicht.


Wat zijn de risico’s als je niet voldoet?
- Hoge boetes – Deze kunnen oplopen tot miljoenen euro’s, afhankelijk van de ernst van de overtreding.
- Reputatieschade – Een beveiligingsincident kan het vertrouwen van klanten en partners schaden.
- Operationele risico’s – Zonder een goed cybersecurityplan loop je meer risico op verstoringen en datalekken
Plan vandaag nog een vrijblijvend advies gesprek
Het is belangrijk om nu actie te ondernemen en je organisatie goed voor te bereiden. Wacht niet tot het te laat is. Met de juiste begeleiding en strategie voldoe je eenvoudig aan de NIS2-eisen en bescherm je je organisatie tegen risico’s.
Wat kan ik doen?
- Controleer of je onder de NIS2 valt
- Blijf op de hoogte met BOEM
- Controleer hoe je er voor staat
De invoering van de NIS2-richtlijn in 2024 markeert een belangrijke stap in de beveiliging van digitale netwerken en informatiesystemen in Europa. Voor organisaties betekent dit echter dat er werk aan de winkel is. De verhoogde eisen op het gebied van zorgplicht, meldplicht, registratie en toezicht vragen om een proactieve benadering van cybersecurity. Organisaties die nog niet begonnen zijn met het evalueren van hun risico’s en het implementeren van de benodigde maatregelen, moeten nu actie ondernemen om te voldoen aan de nieuwe eisen.
De tijd van afwachten is voorbij. NIS2 brengt niet alleen verplichtingen met zich mee, maar biedt ook een kans om de digitale weerbaarheid van jouw organisatie te versterken en voorbereid te zijn op de uitdagingen van de toekomst.